A gépjárművel biztonságának a szempontjából a futómű egy rendkívül igényes szerkezeti elemekből áll. A gépjárművek  vezetése közben a futóműnek kell biztosítania a gépjármű és az úttest közötti folyamatos kapcsolatot. A futóművek szerkezeti elemei a rugózást, lengéscsillapítást és stabilitást  biztosító alkatrészek, és a kerékmeghajtások. A kerékfelfüggesztés összeköti a kerekeket az alvázzal, illetve az önhordó felépítménnyel.  A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden autótípusukhoz pontosan megadják. Ezen értékek folyamatos ellenőrzésével, illetve beállításával elkerülhető válnak azok a problémák, amelyeket már vezetés közben is zavaró tényezőkként érzékelünk.

Ha Ön is egy megbízható és szakmailag kiválóan felkészült céget keress a futómű szervizhez, akkor nálunk a lehető legjobbhelyen jár!

Mikor nem halogatható már tovább a futómű szerviz?

  • amikor a kormány szokatlanul ráz
  • az egyenes úton a jármű félrehúz
  • a jármű nem tartja meg az egyenes nyomvonalat fékezés esetén
  • aszimmetrikusan kopnak a gumiabroncsok

Ezek a felmerülő problémák drasztikus eredményekhez vezethetnek kritikus helyzetekben. Ne várjuk meg ezeknek a hibáknak a felbukkanását! A nem megfelelően beállított futómű hosszabb fékutat eredményez, a pattogó kerék hamarabb aktiválhatja az ABS-t, kanyarban hamarabb kisodródhatunk gépkocsinkkal. A futómű szerviz során a legapróbb eltéréseket is felmérjük és idejében orvosoljuk. Ha a gépjárműét napi szinten használja és hosszú utakra, akkor a futómű szerviz elengedhetetlenné válik.

Jó tudni: A rossz futómű miatt rendellenesen kophatnak a gumiabroncsok, mivel a kerekek a futóműalkatrészek játéka miatt nem maradnak a beállított pozíciójukban, hanem a játék tartományán belül mozognak. Négy új abroncs ára sokkal több, mint azon alkatrészek ára, melyek a rendellenes kopást okozták és a futómű állítás összesen.

Futómű szerviz – a Budai Boschnál garanciával

  • Több éves szakmai tapasztalat és gyakorlat
  • Magas színvonalon képzett szakemberek
  • Versenyképes árak rejtett költések nélkül
  • Azonnali árajánlat készítés
  • Igény esetén szakmai tanácsadást biztosítunk

Amennyiben a futómű szerviz szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését, akkor keressen fel minket bátran elérhetőségeink egyikén! Tapasztalt és jól képzett kollégáink állnak a rendelkezésére, hogy megválaszolják minden felmerülő kérdését futómű szerviz szolgáltatásunkkal kapcsolatban!