A gépjárművel biztonságának a szempontjából a futómű egy rendkívül igényes szerkezeti elemekből áll. A gépjárművek  vezetése közben a futóműnek kell biztosítania a gépjármű és az úttest közötti folyamatos kapcsolatot. A futóművek szerkezeti elemei a rugózást, lengéscsillapítást és stabilitást  biztosító alkatrészek, és a kerékmeghajtások. A kerékfelfüggesztés összeköti a kerekeket az alvázzal, illetve az önhordó felépítménnyel.  A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden autótípusukhoz pontosan megadják. Ezen értékek folyamatos ellenőrzésével, illetve beállításával elkerülhető válnak azok a problémák, amelyeket már vezetés közben is zavaró tényezőkként érzékelünk.

Ha Ön is egy megbízható és szakmailag kiválóan felkészült céget keress a futómű szervizhez, akkor nálunk a lehető legjobbhelyen jár!

Mikor nem halogatható már tovább a futómű szerviz?

  • amikor a kormány szokatlanul ráz
  • az egyenes úton a jármű félrehúz
  • a jármű nem tartja meg az egyenes nyomvonalat fékezés esetén
  • aszimmetrikusan kopnak a gumiabroncsok

Ezek a felmerülő problémák drasztikus eredményekhez vezethetnek kritikus helyzetekben. Ne várjuk meg ezeknek a hibáknak a felbukkanását! A nem megfelelően beállított futómű hosszabb fékutat eredményez, a pattogó kerék hamarabb aktiválhatja az ABS-t, kanyarban hamarabb kisodródhatunk gépkocsinkkal. A futómű szerviz során a legapróbb eltéréseket is felmérjük és idejében orvosoljuk. Ha a gépjárműét napi szinten használja és hosszú utakra, akkor a futómű szerviz elengedhetetlenné válik.

Jó tudni: A rossz futómű miatt rendellenesen kophatnak a gumiabroncsok, mivel a kerekek a futóműalkatrészek játéka miatt nem maradnak a beállított pozíciójukban, hanem a játék tartományán belül mozognak. Négy új abroncs ára sokkal több, mint azon alkatrészek ára, melyek a rendellenes kopást okozták és a futómű állítás összesen.

A futómű műszeres beállítás szerves részét képezi a futómű szerviz szolgáltatásnak. A pontos beállítás hiányában az autó félrehúzhat, a gumiabroncsok félrekophatnak. Ehhez cégünk a legkorszerűbb Hunter márkájú futómű állító berendezést használja, melynek előnyei a gyors kalibrálás, a széles körű típus lefedettség, és a jelenleg piacon elérhető berendezések közötti legnagyobb pontosság. A berendezés nagy előnye még más típusokkal szemben, hogy segítségével az elektromos kormány rásegítéssel rendelkező járművek javítás utáni kalibrációja, pozícionálása is elvégezhető. Ezeknek köszönhetően kollégáink gyorsan és precízen állítják be az autók futóművét, hogy azok minél hamarabb térhessenek vissza az utakra.

Futómű szerviz – a Budai Boschnál garanciával

  • Több éves szakmai tapasztalat és gyakorlat
  • Magas színvonalon képzett szakemberek
  • Versenyképes árak rejtett költések nélkül
  • Azonnali árajánlat készítés
  • Igény esetén szakmai tanácsadást biztosítunk

Amennyiben a futómű szerviz szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését, akkor keressen fel minket bátran elérhetőségeink egyikén! Tapasztalt és jól képzett kollégáink állnak a rendelkezésére, hogy megválaszolják minden felmerülő kérdését futómű szerviz szolgáltatásunkkal kapcsolatban!